Eknäs

Skiftesvägen 6

14 800 000 kr
Fakta

Information

Adress Skiftesvägen 6, 13242 Saltsjö-Boo
Typ Friliggande villa
Fastighet Tollare 3:4
Boarea 144 kvm
Biarea 98 kvm
Rum 7 varav 4 sovrum
Tomt 1288 kvm
Pris 14 800 000 kr
Byggnadsår 1964

Beskrivning

Välkommen till din egen oas på Skiftesvägen 6, där 60-talets charm möter komfort och fantastisk utsikt. Denna arkitektritade villa erbjuder en enastående vy över Duvnäsviken med Nackareservatet i söder och Nacka forums skyline i väster med grönskande omgivningar och en ljus och luftig atmosfär året runt.

Steget in i denna välplanerade bostad om totalt 242 kvm, med 7 rum och kök, tar dig till en öppen och generös sällskapsdel med vardagsrum en halvtrappa ner från matplatsen. De generösa fönsterpartierna ger panoramavy över Nackareservatets skogsklädda kullar och fyller rummet med ljus från gryning till skymning. Husets sydfasad har automatiska markiser.

Den öppna matplatsen erbjuder gott om utrymme för större sällskap. Köket har generösa arbetsytor och det finns såväl induktionshäll som gasspis och tallriksvärmare för kreativ matlagning. Huset är som gjort för sociala tillställningar.

Den uppvärmda poolen med sitt poolhus angränsar till naturreservat. Här kan du sola och bada helt ostörd omgiven av naturen - ett stenkast från storstadens larm och intensitet. Det är unikt. Varma sommarkvällar äter du middag ute på den rymliga terrassen med kvällssol i väster och utsikt över Duvnäsvikens marina. Det finns flera uteplatser runt huset.

Trädgården har många vintergröna växter, lagerhägg och rhododendron, med inslag av japanska träd och olika rosor. Dammen med sitt porlande vattenfall ger en ytterligare dimension till den prunkande växtligheten. På hösten ger fruktträden äpplen, plommon och körsbär. Varje årstid har därför sin charm och njutning. Växthuset med sitt söderläge och indraget vatten är perfekt för egen odling. Trädgården ramas in av häckar och lättskött gräsmatta. Det finns plats för en stor studsmatta nedanför växthuset.

På nedervåningen en ytterligare ingång till huset finns sovrum och ljudsäkrat allrum med öppen spis. Perfekt för tonåringen som vill råda sig själv eller att använda som kontorsdel för ett företag. Här finns även husets bastu och rymliga duschutrymme med separat WC. Varmgaraget har eldriven carport samt verkstadsdel med diskho och indraget vatten.

Husets värmesystem drivs av bergvärme med vattenburen värme i golv på nedervåningen och i badrum, och element på övervåningen. Uppvärmning av poolen styrs av samma värmepump. Med hjälp av en kompressor blåser du rent bevattningssystemet utomhus på ett kick inför vintern. Huset har till- och frånluftsventilation i samtliga rum vilket ger en god luftkomfort.
Huset är beläget i slutet av en lugn återvändsgata i attraktiva Eknäs mellan stad och skärgård.

Byggnad

Byggnad

Typ av byggnad 1 plan i souterräng
Boarea 144 kvm
Biarea 98 kvm
Byggnadsår 1964
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Betong/Lättbetong/Träregel
Fasad Tegel
Fönster 3 glas isolerfönster. Två me 2 glas kopplade bågar
Bjälklag Lättbetong
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta på mark
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Ekonomi

Ekonomi

Pris 14 800 000 kr
Taxeringsvärde 5 885 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 546 000 kr
Värdeår 1964
Summa inteckningar 5 500 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 15000 kWh/år
Driftkostnad 27 739 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 7 910 kr
 • Renhållning: 3 500 kr
 • Hushållsström: 16 329 kr

Elkostnad är inklusive uppvärmning av hus och pool. Stämpelskatter tillkommer i form av lagfartskostnad om 1,5% av köpeskillingen samt eventuell kostnad för pantbrev om 2% av pantbrevsbeloppet, dessa kostnader betalas av köparen.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 3 339 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 546 000 kr

 • Energideklaration

  EnergiklassC
  Datum 2024-02-09
  Primärenergital 77

  Visning

  Visningar

  Maj 26
  Vänligen kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning.

  Föreningen
  Intresseanmälan
  Karta

  Mäklare

  Ansvarig mäklare

  Mats Lagerkvist
  Registrerad Fastighetsmäklare och ägare.
  Telefon: 076-190 82 00
  E-post: mats@schneiderco.se

  Området

  Eknäs

  Eknäs är ett lugnt område i Saltsjö-Boo med närhet till skolor, natur och kommunikationer. Närmaste skolor är Noblaskolan och Björknässkolan, båda från F-9, samt Eknäs förskola. Slussen nås på 20 minuter med bussar från Sockenvägen eller motorvägsbuss vid infartsparkeringen i Björknäs Centrum. Bra cykelvägar finns också hela vägen in till Slussen. Alldeles intill finns Tollare Naturreservat med löparspår och skogsstigar samt badsjö. Längs Skurusundet finns badbryggor och möjlighet till båtplats. På promenadavstånd finns en ICA-Nära. För storhandel och shopping ligger Nacka Forum köpcentrum och ICA-Maxi fem minuter bort med bil. Ett mycket barnvänligt område mellan storstad och skärgård.