Tollare

Tollare kaj 2

10 750 000 kr
Fakta

Information

Typ Bostadsrättslägenhet
Boarea 104 kvm
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Pris 10 750 000 kr
Avgift 5666 kr/mån
Byggnadsår 2017

Beskrivning

Högst upp i huset på Tollares mest attraktiva adress ligger denna underbara lägenhet om 3 - 4 rok. Den 45 kvm stora takterrassen sträcker sig längs hela sällskapsdelen och har fri utsikt över vattnet bort mot horisonten i söder med sol från morgon till kväll. Terrassen rymmer soffgrupp, matbord för minst 12 personer samt solstolar och lounge-fåtöljer. Eldriven markis gör det möjligt att nyttja en stor del av terrassen även om det skulle komma ett sommarregn. Invid köket ligger den inglasade balkongen om 7 kvm med sol från tidig morgon fram till strax efter lunch. Idag är lägenheten utformad som en 3 rok. Möjlighet finns att dela av det stora vardagsrummet och skapa ett sovrum till i den bortre delen vilket andra i huset valt att göra. Stilrent kök med slät vit inredning, bänkskivor av ljus kompositsten samt vitvaror från Husqvarna. Vid köket finns plats för stort matbord och utgång till balkongen med utsikt över vattnet ända bort till Baggenstäket inlopp. Två sovrum i norrläge med gott om förvaring. Rymligt badrum med dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Det finns få lägenheter i Tollare med liknande läge där det även finns garageplatser att hyra för alla medlemma. Ett fantastiskt livstilsboende mellan storstad och skärgård!

Byggnad

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljhus
Boarea 104 kvm
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft

Ekonomi

Ekonomi

Lägenhetsnummer 101701 i Tollare Marina
Pris 10 750 000 kr
Avgift 5666 kr/mån
Elförbrukning 2400 kWh/år
Driftkostnad 670 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 90 kr
  • Försäkring: 180 kr
  • Hushållsström: 400 kr

Andel i förening 1,1603%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 337 341 kr

Energideklaration

EnergiklassC
Datum 2020-05-26
Primärenergital 67

Visning

Visningar

Kontakta mäklaren för bokning av visning

Föreningen

Förening

Föreningsnamn Tollare Marina
Organisationsform Bostadsrättsförening
Organisationsnummer 769632-1665
Gatuadress Tollare kaj 12
Postnummer 132 49
Ort SALTSJÖ-BOO
emailAddress styrelsen@tollaremarina.se
Hemsida https://tollaremarina.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Tollare Marina i Nacka kommun bildades i april 2016. Husen längs med Tollare Kaj i Brf Tollare Marina stod klara med första inflyttning Q3 2018. Föreningen äger marken Tollare 1:491 och består av 97 bostadsrätter fördelade på fem flerfamiljshus i åtta våningar samt ett garage. Härutöver finns en hyresrättslokal om 31 kvm.
Tollare var en gång känt för sitt pappersbruk som låg här längs med kajen, en typisk fabriksbyggnad i rött tegel. De nya röda tegelhusen är placerade i souterräng uppför berget och ner mot kajen med
huvudentrén mot vattnet. Den gemensamma gårdsterrassen mellan husen nås från plan fyra. Taken är sedumklädda och bidrar med avvattning samt grönska. Fönstrens proportioner och kulörer samt
balkonger och terrassers glasräcken går igen. Husen är ritade av Brunnberg & Forshed Arkitetkontor. Byggherre Bonava.
Föreningens ekonomi Årsavgifterna höjdes med 29 % fr o m Q1 2023 beroende på omvärldsfaktorer som ränteförändringar och stigande el-priser. Inga nya ändringar av avgiften är beslutade. (2023-05-08)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 97
Antal lokaler 1
Renoveringar Entreprenaden blev godkänd 20 december 2018. Garantibesiktning utfördes under 2021. Garantitid fem år och löper ut 20 december 2023. Underhållsplan för framtiden kommer att upprättas.
Parkering Ett garage med 100 parkeringsplatser, varav 90 st med el-laddning. Härutöver finns MC-platser. El-lförbrukning aviseras jämte månadsavgiften. Varje hushåll kan få hyra minst 1 st parkering i garaget. Kölista hanteras av styrelsen. Avgiften är nu 1 650 kr/mån (exkl el). Q1 2023 höjdes månadsavgiften med 10 %. I garaget finns även tre Gästparkeringsplatser som betalas per timme (fn EasyPark).
Tv och bredband Föreningen är avseende TV ansluten till Telia, deras ”TV-paket start” ingår i månadsavgiften och erhålls genom att boende kontaktar Telia för att aktivera sitt hushåll. Avseende Bredband är fastigheterna anslutna till öppen fiber. Det är upp till respektive bostadsrättshavare att teckna avtal med den internetleverantör man önskar. Läs mer på www.zmarket.se
Överlåtelseavgift 1314
Pantsättningsavgift 525
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en bastu med gemensamhetslokal och egen terrass i Tollare kaj 12 våning 3. Föreningen disponerar en gästlägenhet 2 rum och kök med 5 st sovplatser samt en spjälsäng. Därutöver finns cykelrum. Gårdsterrass med bl.a. lekplats nås via gårdsentrén på plan fyra.
Övrigt Båtplatser finns i nära anslutning till Tollare Marina söker du genom att kontakta
Saltsjö-Dufnäs Marina. Förråd finns avsett för varje lägenhet. Extraförråd kan hyras vid behov och om det finns ledigt, föreningen har förråd från 2 kvm.
Barnvagnsrum samt cykelförråd finns på entréplan. Det finns två soprum i föreningen som har kärl för hushållssopor (brännbart) samt kärl för komposterbart material. Påsar för komposten finns att hämta i dessa rum. Rummen finns på gatuplan i hus 4 samt hus 10. Det finns även ett återvinningsrum/miljörum.
Föreningen har för närvarande kontrakt med Boo energi som elleverantör gällande hushållsel och varmvatten som mäts individuellt per lägenhet och läggs på avin för månadsavgiften 4-6 månaderna efter aktuell förbrukning.
För mer information se föreningens hemsida tollaremarina.se
Intresseanmälan
Karta

Mäklare

Ansvarig mäklare

Mats Lagerkvist
Registrerad Fastighetsmäklare och ägare.
Telefon: 0761908200
E-post: mats@schneiderco.se

Området

Tollare

I Tollare hittar du det mesta, och om inte så finns det i närheten. Här finns förskolor och grundskolor, bland annat Noblaskolan (F-9), på Nacka kommuns hemsida kan ni läsa mer om barnomsorg och skolor www.nacka.se. Det finns även lekplatser och badplatser, mysiga gångvägar in i naturen och strandpromenader, ångbåtsbrygga, gym, restauranger, fik, närlivs, frisörsalong, Kennys Gelato samt kvarterskrogen Bruket nere vid kajen. Det finns många olika aktiviteter för barnen på deras fritid, allt från olika idrotter till naturliv. Vid Tollare Torg finns en mindre livsmedelsbutik, gym och frisör. Här finns också busshållplatsen. I närheten finns Grindstugan som är en populärt café och bageri där det går att beställa hemleverans av nybakat bröd till lördagsmorgonens frukost. Här finns även Norrlandia Förskola - Utkiken. Nacka Forum, Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum finns inom 10 min med bil. Det går även bussar dit från Tollare Torg. I Saltsjö-Boo finns även en fantastisk delikatessbutik, Björnen i Boo, med anor från Östermalmshallen.

Kommunikation

I området finns det två hissar som på ett smidigt sätt tranporterar dig mellan kajen och Tollare Torg där två olika busslinjer som dig enkelt in till Slussen på ca 20 minuter, lika lång tid som det tar att nå Stockholm City med bil. I rusningstrafik finns direktbussar till Slussen. Tunnelbanans blå linjen är under byggnation och kommer gå mellan Kungsträdgården och Nacka Centrum, beräknas vara klar år 2030. Besök gärna www.sl.se för mer information om kollektivtrafik i Nacka. Nya Skurubron beräknas vara klar till hösten 2023 vilket kommer ta bort tidigare köbildning vid rusningstrafik. Waxholmsbåten stannar även nere vid kajen för fortsatt färd in till Stockholm City. Det går även att ta den åt andra hållet ut till Dalarö via Saltsjöbaden.